Jump to content
Sign in to follow this  
Marco

Issue with G26 (marui) not cycling and firing properly

This thread is over three months old. Please be sure that your post is appropriate as it will revive this otherwise old (and probably forgotten) thread.

Recommended Posts

The gun is cycling but not all BBs are coming out.

Also If you look at the video the magazine is empty and its not locking In empty position.

I have changed the recoil spring guide and springs

I have changed the nozzle but the problem still persists

The trigger bar and spring seem ok, so the chassis/hammer and slide release bar and spring. 

I will try changing the loading nozzle spring before checking again the hammer part (I do have a whole hammer and chassis kit from JKW, if compatible I could try to swap it)

Any suggestions? 

Thanks

[video]Mwd90J7.mp4


[/video]

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, L3wisD said:

Have you put a stronger recoil spring in it?

Tried it with the old one back in?

 

Yes I have. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried multiple mags?

 

Same issue with each one? I can’t see the video, but often poor cycling is due to worn components or mid-matched springs 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks.

Yes same issue with all the mags. I have now changed the  nozzle spring too and the issue still persists. i have also added a new recoil guide and springs (guarder)

I'll move next to the  trigger bar and spring, then the hammer set. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my experience, matching the hammer spring and recoil spring will solve most cycling issues, it doh ds like you don’t have the right hammer spring then

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hammer spring is still the original one. I'll try swapping it with the guarder one.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Marco said:

Hammer spring is still the original one. I'll try swapping it with the guarder one.  

 

Absolute must match your recoil and hammer spring rates, did you buy them together as a matched pair?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only changed the recoil spring  because of the issue. Apart from the nozzle the gun was stock. 

 

Yes the springs are all a guarder set.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can see the video now.

 

I don’t think your hammer is hitting the release valve in the mag properly.

 

When/how did the issue start? Is the knocker lock operating correctly can you see?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems so, btw i have changed the knocker lock spring too, the previous one one a bit bent.

I'll do more experiments this week end, thanks   

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎16‎/‎05‎/‎2019 at 22:40, rocketdogbert said:

I can see the video now.

 

I don’t think your hammer is hitting the release valve in the mag properly.

 

When/how did the issue start? Is the knocker lock operating correctly can you see?

 

So I changed the hammer spring but it  didn't fix the issue, I swapped the whole hammer  assembly with a kjw one but the problem persisted. 

I'll start check the slide assembly now.

Anyone can suggest a technician that service GBB guns?  

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is over three months old. Please be sure that your post is appropriate as it will revive this otherwise old (and probably forgotten) thread.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...