Sign in to follow this  
Followers 0
Governor

V2 Locking

8 posts in this topic

Hi,

I just got a HurricanE high speed gear set and a SHS high torque motor for my M4.

I shimmed it, greased it, new wires, and I went to put it back together and the piston is locking back, with a fully charges battery.

The anti reversal latch is still standard.

Can anyone suggest what it could be / what to do.

 

Thanks in advance

 

Albert

 

P.S: Ask me if you need videos or pictures etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pics and a video would be very helpful, are you sure the motor is powerful enough ect...?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pics and a video would be very helpful, are you sure the motor is powerful enough ect...?

 

Here is a video with pictures as well as a video, sorry about the music, there is sound on the video part

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could be wrong but I thought you needed a high speed motor for high speed gears, with a weaker spring (for a high ROF). High torque motors are usually for turning higher strength springs. And looking at your battery, it may be the 1600mAh pack isn't man enough to turn it all over. What spring is in the gearbox and did youy change any other parts as well (e.g. piston, head, etc)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you find a solution? If so, how did you solve it?

 

My gearbox has a similar problem, well similar symptoms, but instead of locking before it cycles once, it locks randomly while firing and it's not the batteries..

Share this post


Link to post
Share on other sites

you were right about the motor, i have gone back to using the old one, will be buying a high speed one soon

 

thanks all

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0