Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Simon Rees

Trigger issues 2, "Son of Trigger Issues"

This thread is over three months old. Please be sure that your post is appropriate as it will revive this otherwise old (and probably forgotten) thread.

Recommended Posts

OK, technical question for you: I had a repeat of my previous "no firing" issue.

 

Last time, a strip of the Gearbox revealed that it seemed to be a dirty trigger switch issue which resolved after I cleaned it a bit.

 

So on Sunday, mid-skirmish, my gun stopped firing again with the same symptoms. I trudged back to the SZ and stripped the GB down and cleaned the switch as much as I could. That sorted it and it worked for the rest of the day.

I assume it is the contacts getting dirty from arcing?

 

So, how to resolve?:

 

1. Clean and Lube the existing switch with switch grease
2. Replace switch
3. Fit a MOSFET with braking.
4. Combination of 2 of the above
5. All of the above

6. Any other bright ideas?

 

Discuss!

Share this post


Link to post
Share on other sites

what battery?

what gun? (if other than your CA M15A4)

 

it may just be a dodgy/worn out switch, i would be tempted to just go with number 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, just the M15A4

 

It's a 9.6v NiMH.

 

Yeah, I've ordered one. Will also get some switch grease for when I install it. See how it goes.

 

No love for the Mosfets?

Share this post


Link to post
Share on other sites

With a 9.6v NiMH you *shouldnt* need one.

 

Nothing to stop you though if you wanted to fit one ;) I made one for my mp5k then again I am running a 25c lipo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...