Cerbo Knight

P226... Fully automatic?!

10 posts in this topic

Hey all.

I finally got my propane adaptor in the post, and gassed up my 226 mag.

 

 

The gun just fires in fully auto... what? :blink:

 

I pull the trigger and it doesn't stop shooting?!

And not even in the cool way, its the 'ohgodthisshouldn'tbehappening' way.

 

I'm thinking maybe something is worn inside it? I'm not an expert with 226's.... I almost miss my 1911 now :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well this is new one on me. Unfortunately i only have experience with the KJW P226, and i have never used propane either (except as green gas, mind).

 

All i can assume is something in the trigger assembly has gone ka-put. There shouldn't be a substantial power output increase (this was my initial thought, as maybe a latch wasn't catching where it should because of more power.)

 

I've had it vent gas, but no BB's. That was a slide issue. Does the slide move when it fires on auto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, and now its just developed into the full blown 'this is actually kind of awesome, but not what I want' auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What about when its empty, does the slide lock back?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, it does everything it's meant to do, except fire in semi auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:huh:

 

Does it run on normal green gas?

 

How many times have you used the gun/ dropped it?

 

If/when did you install the metal kit?

 

Dont really know, just trying to isolate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't do any testing on green, so i can't really say if it did or not, haven't skirmished it or dropped it. I got the plastic body with it, tried it and still the same result/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fixed.

 

I stripped the whole thing, and found out a part inside the trigger mech wasn't doing anything at all, so I reinstalled the lot and it worked perfectly! Now I just need to fix my spare mag... It decides not to load the last bb, and sometimes not to even fire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad its working again. If anything goes wrong with my trigger assembly ill be sure to look you up ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks :D

 

I may be a genius at 1911's, but I can now call myself reasonably experienced with P226's :P

1911's are awesome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now